VarenrProduktBeskrivelsePakning *1PalleVejl. pris pr. kg *2 
1018151815Krystal effekt25 Kg1200DKK 20,-Mere information her
1018171817Blonde / spindelvæv effekt25 Kg1200DKK 25,-Mere information her
1020011VLStandard stearin (ani./veg.)25 Kg900DKK 22,50Mere information her
105018Palmac50-18 (vegetabilsk)pulver25 Kg800DKK 22,50Mere information her
105118Palmac50-18 (vegetabilsk)flakes25 Kg800DKK 22,50Mere information her
105218Palmac50-18 (vegetabilsk)Mass Balance25 Kg800DKK 25,-Mere information her
Alle priser er inkl. moms

*1: Min. køb

*2: Min. køb er 1 karton/sæk

Specialpris kan opnås fra 100 kg.

Stearin er den generelle handelsbetegnelse for ester, udvundet af animalske eller vegetabilske olier.

Stearin har været anvendt til fremstilling af levende lys i Danmark siden 1777.  I mange mange år, i form af talg som end ikke var raffineret, men som i smeltet tilstand kunne anvendes til at fremstille tællelys / tællepråse med, ved en simpel proces, hvor man dyppede bomuldstråde flere gange i den flydende masse og derved opbyggede et tællelys.

I takt med den industrielle udvikling begyndte man, at raffinere talg fra dyr og opdele dette i forskellige fraktioner og siden midten af 1900 tallet, har man anvendt de stearintyper som vi også kender i dag.

Stearin er kendetegnet ved, at den har en ekstrem smeltekurve.

Populært sagt er stearin enten fast eller flydende – overgangen fra fast til flydende ligger typisk inden for 3 grader Cel.  –  begyndende ved ca. 50 grader og opdelt i flere grupperinger, op til omkring de 60 grader.

Mest anvendte type til fremstilling stearinlys, er i grupperne fra 54 til 58 grader.

Produktionsmæssigt er stearin vanskeligt at arbejde med – dels på grund af smeltekurven og også sammensætningen af kulstofkæderne  C14 C16 C18 C20  har meget stor betydning for krymp under afkølingsprocessen.

Levende lys af ren stearin har på grund af råvaren en meget stor fordel – lysene kan tåle varme og direkte sollys, uden at blive bløde og forandre form. Til gengæld kræver det hårde materiale også en noget større væge, for at smelte og brænde pænt. Et almindeligt stagelys, typisk ca. 22 mm kræver i ren paraffin ”kun” en væge med va 24-27 tråde, mens et tilsvarende lys i ren stearin, skal have en væge med 36-42 tråde for at forbrænde pænt. Dermed smeltes og forbrændes der også mere lysmasse pr. time.

Vi lagerfører og sælger flere typer af stearin –  ren vegetabilske steariner og blandingsprodukt hvor der anvendes både vegetabilske og animalske råvarer.

Stearin har gennem de senere år været underlagt forskellige ØKO og SVANEmærkninger og så videre, som har gjort det vanskeligere at bevæge sig i dette marked. Stearin med andele af palmefedt er nærmest blevet forbudt i Norge på grund af nedslagtning af regnskove i asien. Exportørerne i Malaysia tilbyder i dag også certifikater der garanterer, at produktet kun kommer fra lovligt høstede palmetræer (Mash Balance) i et forsøg på at bevare en del af deres marked.

Stearin