Vejledning til glaslys/container candles


Vejledning til glaslys

Start med at vælge det glas du vil støbe i – væge valg afhænger af glassets diameter, men det er nemmest at anvende voksede væger på fod. Se vores anbefalinger til vægestørrelse under beskrivelse af den voks du anvender. Du bør altid teste for at finde den rigtige størrelse væge, da både duft, farve og glassets tykkelse og udformning spiller ind. I bunden af den lille metalfod kan der med fordel anvendes klister til vægefødder.

Fastgør metalfoden med klister centralt i glasset og fastgør herefter vægen centralt i toppen af glasset, benyt evt. metal vægeholder som vist på billedet herunder.

Voksen varmes op til ca. 65-70 grader – hvis man ønsker farve og duft i lyset, så er det nu man tilsætter det og sørger for at røre det godt med ind i voksen. Den anbefalede mængde af farve og duft står under beskrivelsen af disse produkter.

Bemærk at farverne bliver mere støvede/pastel farvede i raps og soya, end de vil blive i alm. Paraffin, da soya og raps er cremefarvet, som råvare.

Lad gerne voksen køle ned til ca. 60 grader før påfyldning – efterlad noget plads i toppen af glasset til efterfyldning af ca. 1 cm. Jo højere smeltepunkt voksen har jo mere vil voksen trække sig sammen under nedkøling og dvs. at det kan være nødvendigt at stikke en kødnål ned på begge sider af vægen efter en times tid, for at undgå lufthuller og herefter fylde lidt ekstra voks i toppen for en pæn afslutning.